Omfavn dine kriser

Inviter kriserne ind i dit liv

1.september 2022. Omfavn dine kriser.

Det kinesiske skrifttegn for krise består af to tegn, det ene betyder fare, det andet betyder mulighed. For mig handler det om at vælge og ikke at acceptere begge følelser ind i dit liv. Du kan forandre dit liv med positiv bevidsthed, fordi du altid har et valg, og mange gange flere valg.

Hvad er en krise?

Vi kan have krise på flere forskellige niveauer i vores liv. Verdenskriser, nationale kriser, relationelle kriser og personlige kriser. Ligegyldigt om krisen er tæt på dig eller langt væk, så er det dig som føler krisen og fortolker krisen med dine tanker.

Oplevelsen af kriserne er forskellige. Det som gør ondt på den ene, gør ikke så ondt på den anden. Hvis du har erfaring med at løse en krise og se mulighederne, så vil du have flere ressourcer til at løse de næste. Det er derfor afgørende, at du bevidst øver dig på, at få nogle gode oplevelser igennem dine kriser.

De personlige kriser.

Du kan miste dit arbejde, miste din kæreste, miste en nær relation, miste alle dine penge, miste dit hus, miste dit sunde helbred, miste dig selv. Du vil føle dig mindre værd, fyldt med sorg og måske være retningsløs for en stund.

  1. Du kan vælge at bure dig inde, være forladt og fortabt, ønske at det hele kom tilbage til dig igen og at intet var forandret.
  2. Du kan vælge at trække vejret dybt ind i alle dine følelser, lade dem fylde og passere. Mærke dig selv og vide, at du er hel, uanset hvordan livet omkring dig, folder sig ud. Du åbner dine arme og inviterer tillid ind i dit liv. Tillid til, at alt er, lige som det skal være, livet tilbyder dig nye veje og oplevelser. Du skal i gang med at træffe nye beslutninger og eksekvere nye valg.

Sorg er oftest hjemløs kærlighed. Det er kærlighed som ikke længere har en modtager. Men hvis du accepterer energien og spiritualiteten i dit liv, så send din kærlighed videre og ud, det er isoleret set, en af de skønneste energier du kan bidrage med.

Omfavn dine personlige kriser.

For mig handler kriser om at skrue op for rationaliteten og ned for følelserne. Du skal selvfølgelig lade følelserne passere, men de må ikke tage ophold i dig. Du skal ikke ud i en lang selv-destruktiv fortælling om, at det er synd for dig. Du skal derimod invitere nutiden og fremtiden ind i dit liv.

Hvis du er blevet fyret eller din kæreste eller mand er gået fra dig, så accepter at relationen ikke længere er der. Du ved sikkert godt inderst inde, at relationen ikke var et win-win forhold alligevel, hvor begge parter, kæreste som virksomhed, bidrog til en fælles vækstspiral. Du går jo også selv fra jobs eller kærester, hvor energien er død og relationen formålsløs. Giv slip på fortiden og anerkend de oplevelser du har haft, du har sagt ja tak til dem alle sammen. SUK, PYT, HOLY MOLY, CRAP, hvad end du står med, så er det erfaringer som du skulle have med dig.

På det spirituelle plan, har jeg en overbevisning om, at mit liv her på jorden er en lang udviklingsrejse. Der er to erkendelse her. Den ene erkendelse er, at jeg aldrig bliver færdig med mig selv. Selv når jeg dør, så har jeg mere at lære om mig selv. Det er fundamentet til nysgerrighed. Den anden erkendelse er, at alt det som sker i mit liv, er læring. Om jeg kan li’ det eller ej. Og bemærk, at det at kunne lide noget, oftest handler om de følelser vi tillægger oplevelsen. Det er vores egen fortolkning.

Alting bliver godt igen.

Faktisk er dit liv altid godt. Det er dine følelser som kommer i vatter igen. Men det gør de kun, hvis du flytter dig, gør noget nyt, tager nye beslutninger, forandrer dig selv, øger din energi og siger ja-tak til livet. Det er dig som gør alting godt igen og jo mere du handler og tager ejerskab for egen situation, jo mere optur får du 😉

Hvis du ikke har nogen optur over dine kriser, så har du en modstander inde i dig selv. Og vi har alle modstand på forandring. Din hjerne gider det ikke, men kan heldigvis overvindes med vedholdenhed. De ubevidste følelsesblokeringer er langt værre og det er netop her, du skal øge din nysgerrighed.

Kend din offer-rolle.

Hvis du går i frys, når du møder dine kriser, så kender du sikkert godt til offer-rollen. Du kan være passiv i handling og måske aggressiv i at kaste med mudder på situationen og andres skyld. STOP OP.

Det er simpelthen den laveste energiform du kan være i og jo længere tid du er der, jo mindre energi har du til at skabe de forandringer i dit liv, som er nødvendige. Mel Robbins arbejder med en 5-sekunders regel. Spot dig selv i din offer-rolle og stop dig selv, indenfor 5 sekunder. Det handler om at modstå den negative følelses-spiral, hvor du vælter dig selv rundt i alle argumenterne for, hvor synd det er for dig. Helt ærligt, så sjovt at det jo heller ikke at give dig selv ret i alt den ulykke.

Vælg selv dit nye selvbillede.

Når én dør lukkes, så åbnes der 3 nye. Kan du integrere denne livssætning ind i dit tænkesæt, så vil din oplevede krise være en invitation til udvikling. En ny vej, hvor ressourcer, medvind og læring står klar til at invitere dig på nye eventyr. Jeg elsker selv billedet af mit liv som et timeglas. Alt det sand som indtil nu er løbet igennem, det kan jeg ikke ændre på. Men alt det sand som er tilbage, det er hverdagseventyrer som løber mig i møde.

Derfor vil jeg invitere dig til at vælge dit eget selvbillede. Se sig selv stå dér og tag imod alle livets oplevelser med åbne arme, men også med en bevidsthed om, at hvis der kommer en bold imod dig, så kan du vælge at flytte dig eller sparke til den, lad den ikke ramme dig med vilje.

Kom godt ud af krisen.

Jeg ved, at alt det jeg skriver, er lettere sagt end gjort. Det kræver overskud, selvforståelse og kærlighed, at nyde kriserne. Spotte din egen offer-rolle og hvad som tricker den. Hvis du vil have hjælp og coaching, så er du mere end velkommen: