Camilla 2021Historie og CV

Først og fremmest så er det vigtigt for mig at sige til alle som ønsker forandring, at vi ikke er vores historie. Vi har høstet vores helt egen unikke erfaring og kompetencer fra alle de uddannelser, projekter, relationer og life-challenges vi har mødt på vejen. Min egen historie er 43 år. For at designe din nutid og fremtid, så skal du give slip på din historie og dine titler:

“You have to give up who you think you are – to become what you might be”

Der er lavet adskillige studier med døende mennesker som har de samme fortrydelser. Det er, at de har arbejdet for meget (med det forkerte) og ikke givet sig selv lov til bare at være sig selv. Og her starter det store dilemma. Min erfaring fra markedsføring, psykologi, sociologi, antropologi peger i samme retning – vi er flokdyr og vil gerne høre til. Det er overlevelse. Og vi holder os selv usynligt fast i de samme mønstre, når vi ikke vil flytte os selv, bryde med hverdagens forudsigelighed.

Fra universitet til business school

Jeg har i mine år skiftet retning og adresse mange gange og når jeg først havde besluttet mig, så gik det stædigt kun én vej. Jeg læste på Aarhus Universitet tilbage i 1997-2000 og på 3. år mødte jeg for første gang et fag jeg forstod og som virkelig vakte min nysgerrighed: Markedsføring! Det var ikke afsætningsmulighederne eller den store kommercielle succes der tiltrak mig – det var forbrugeradfærden. Hvorfor vi gør som vi gør, forbruger som vi gør. Prøver at passe ind i en præ-defineret tilværelse skabt af reklamebureauer. Jeg fandt også ud af at UNI måske var lidt for kedelig og jeg skiftede Aarhus ud med København og UNI ud med CBS. Jeg havde 3 forskellige studiejobs, fik mit første marketingassistent job tilbage i 2004 og så havde jeg karrieremæssigt ild i r***. Brand manager og international account manager, mega spændende jobs, men jeg var stadig et stort spørgsmålstegn indeni.

Tænkepausen

I 2007 sagde jeg mit job op, solgte min lejlighed, købte en flybillet til New York og havde bare brug for luft. Skaffede kaffeaftaler med danske virksomheder igennem Linkedin og nød sommeren i NYC. Midt i mit 2. “højskoleophold” og jobsøgning, så så jeg mig selv sidde og surfe efter kurser om psykologi, coaching m.m. Jeg var ikke parat til at arbejde mig op i en dansk virksomhed og efter en omgang nyrebetændelse og indlæggelse, så var jeg klar til at tage hjem igen. Tilbage til Aarhus.

Coachingsbølgen

Der gik ikke mange uger, så havde jeg tilmeldt mig en coachinguddannelse i København hos Coachinghuset Mindjuice. Jeg husker tiden som ret fantastisk. Helt grundlæggende ting som kobling mellem følelser, tanker, krop og adfærd, havde jeg aldrig hørt om før. Begrænsende overbevisninger? Nope. Jeg havde faktisk aldrig stiftet bekendtskab med en uddannelse i emotionel intelligens. Jeg startede også på et kursus hos Pernille Melsted – Udlev din passion på 4 uger. Kursisterne og mit forløb kom med i hendes bog som små eksempler og til inspiration.

Det var også Pernille der introducerede mig til Debbie Ford og hendes skyggearbejde. Jeg deltog i mit første Shadow Work Process i 2008 i København, og senere i San Diego i 2010. Min oplevelse var så stærk at jeg uden tøven tilmeldte mig hendes coachinguddannelse. Teleclasses og internatophold i både San Diego og København. Wow – det var en rejse. Debbie Ford var en anerkendt coach i USA og hun besøgte både Larry King og Oprah Winfrey, inden hun tabte livet til kræften.

Camilla Sandemann – selvstændig?

Jeg synes altid det er sjovt når TV-journalister interviewer borgere og der under deres navn står “selvstændig”. Hvad er det? Det må være et særligt begreb vi har i Danmark, fordi vi er et lønmodtager land. Kan det ikke være ligegyldigt hvor pengene kommer fra? Når folk spørger hvad jeg laver, så siger jeg altid at jeg er underviser, det er jo det jeg gør. Andre ville måske sige lektor, men det er bare en titel.

I starten af 2008 oprettede jeg mit første website, meldte mig ind i JCI, var i professionelle netværk og arbejdede som coach og konsulent. Omsætningen var ret svingende, så jeg startede som ekstern lektor på ASB i 2009, så var der suppleret ind med en fast “rugbrøds”indtægt. Det sjove var så, at jeg fandt ud at at jeg godt kunne lide at undervise.

På den private front mødte jeg mine børns far og fra 2011 til 2013 kom der lige nogle barsler. Vi gik fra hinanden igen og mit liv i årerne efter var klart defineret af at være småbørnsmor.

Småbørnsmor og lønmodtager

I 2014 valgte jeg at starte på Erhvervsakademiet Lillebælt som fuldtidsunderviser. Her kunne jeg undervise i markedsføring og samtidig arbejde med projekter hvor min interesse for motivation, trivsel, feedback og mindset teori kunne få lov til at udfolde sig. Det var sparsomt med indsatsen på mit eget website, men løbende drømte jeg stadig om at genoplive det en dag, hvis der kom to onsdage i en uge. Hverdagene var karakteriseret af ufattelig meget arbejde kombineret med 2 pseudo-tvillinger i institution med alle de sygedage der fulgte med.

Det ene nytår afløste det andet og dagene syntes ret ens og forudsigelige, dog flyttede jeg bevidst mod vandet i 2019, da strandkanten og morgengåturene er mit lille paradis i hverdagene.

Så dukkede corona op. Karantæne, hjemmeskole, omlægning til 100% onlineundervisning og en stresssygemelding begyndte at trænge sig på. Hovedpine, rastløshed, hukommelsesproblemer, black-outs…

Efter stress kommer klarhed. Spørgsmålstegnene. De gode tanker om hvordan livet kan leves og bør leves. Først og fremmest i harmoni med dit indre formål. Derfor genoplivningen af dette website og mit ønske om at kunne bidrage til flere mennesker og virksomheders kurs frem mod et højere formål. Hvis det hele bare er væk i morgen, er det så ikke vigtigt at have gjort noget meningsfyldt indtil da? Jeg tror corona-krisen kan bidrage til at vi ikke gider mere leverpostej, fake salgstale- og reklamekampagner. Slut med pseudo arbejde og ligegyldigheder. Nu skal livet leves med autencitet og mening.


Camilla’s CV

Du kan finde mit CV på Linkedin og ellers får du lige overskrifterne her:

  • Lektor, UCL (2018 – nuværende)
  • Adjunkt, EAL (2014 – 2018)
  • Coach og konsulent, Sandemann (2008 – 2014)
  • Ekstern lektor, ASB/AU (2009-2011)
  • Internationel Account Manager, Gapbuster Worldwide (2006-2007)
  • Brand Manager, Citibank (2005-2006)
  • Marketing Assistant, Citibank (2004-2005)