Refleksion

Der er lavet adskillige studier med døende mennesker som har de samme fortrydelser. Det er, at de har arbejdet for meget (med det forkerte) og grundlæggende ikke været modige nok til at forfølge deres indre drømme. Og modige nok til at give slip i perioder og holde mere fri.

Min viden og erfaring fra markedsføring, psykologi, sociologi, antropologi peger i samme retning – vi er flokdyr og vil gerne høre til. Det er overlevelse. Og vi holder os selv usynligt fast i de samme mønstre, når vi ikke vil flytte os selv, bryde med hverdagens forudsigelighed og hamsterhjul. Det kræver mod og energi at stoppe op og vælge noget andet, helt andet.

Fra universitet til business school

Jeg har i mine år skiftet retning og adresse mange gange og når jeg først havde besluttet mig, så gik det stædigt kun én vej. Jeg læste på Aarhus Universitet tilbage i 1997-2000 og på 3. år mødte jeg for første gang et fag jeg intuitivt forstod, og hvor passionen pludselig kom ubesværet: Markedsføring! Det var ikke afsætningsmulighederne eller den store kommercielle succes der i første omgang tiltrak mig – det var forbrugeradfærden. Hvorfor vi gør som vi gør, forbruger som vi gør. Prøver at passe ind i en præ-defineret tilværelse skabt af reklamebureauer. Jeg fandt også ud af at UNI måske var lidt for “kedeligt” og jeg skiftede Aarhus ud med København og UNI ud med CBS. Jeg havde 3 forskellige studiejobs, fik mit første marketingassistent job tilbage i 2004 og så havde jeg en karrieremæssig iver. Brand manager og international account manager, mega spændende jobs.

Tænkepausen

I 2007 sagde jeg mit job op, solgte min lejlighed, købte en flybillet til New York og var nysgerrig efter, om jeg mon skulle arbejde endnu mere internationalt. Jeg skaffede kaffeaftaler med danske virksomheder i NYC igennem Linkedin og det var enormt spændende både at opleve byen, de danske netværk, og de danske ekspats. Jeg iagttog dog også mig selv i at sidde og surfe efter psykologiuddannelser i USA, så helt afklaret var jeg ikke med min egen karriereretning.

Coachingsbølgen

Jeg rejste tilbage til Danmark, valgte at bosætte mig i Aarhus, og hurtigt tilmeldte jeg mig min første coachinguddannelse i København hos Coachinghuset Mindjuice. Jeg husker tiden som ret fantastisk. Helt grundlæggende ting som kobling mellem følelser, tanker, krop og adfærd, havde jeg aldrig hørt om før. Begrænsende overbevisninger? Nope. Jeg havde faktisk aldrig stiftet bekendtskab med en uddannelse i emotionel intelligens. Jeg startede også på et kursus hos Pernille Melsted – Udlev din passion på 4 uger. Kursisterne og mit forløb kom med i hendes bog som små eksempler og til inspiration.

Det var også Pernille der introducerede mig til Debbie Ford og hendes skyggearbejde. Jeg deltog i mit første Shadow Work Process i 2008 i København, og senere i San Diego i 2010. Min oplevelse var så stærk at jeg uden tøven, tilmeldte mig hendes coachinguddannelse. Teleclasses og internatophold i både San Diego og København. Wow – det var en rejse. Debbie Ford var en anerkendt coach i USA og hun besøgte både Larry King og Oprah Winfrey, inden hun tabte livet til kræften i 2013.

Selvstændig

Jeg synes altid det er sjovt når TV-journalister interviewer borgere og der under deres navn står “selvstændig”. Hvad er de selvstændige med? Det må være et særligt begreb vi har i Danmark, fordi vi er et lønmodtager land?

I starten af 2008 oprettede jeg mit første cvr.nr., byggede mit første website, meldte mig ind i JCI, var i professionelle netværk og arbejdede som coach og konsulent. Jeg startede som ekstern lektor på Handelshøjskolen i Aarhus i 2009. Her fandt jeg ud af, at det at undervise gav mig energi.

Småbørnsmor og lønmodtager

På den private front blev jeg mor i 2011 og 2013. I 2014 valgte jeg at starte på Erhvervsakademiet Lillebælt som fuldtidsunderviser og adjunkt. Her kunne jeg undervise i markedsføring og samtidig arbejde med projekter, hvor min interesse for motivation, trivsel, feedback og mindset teori kunne få lov til at udfolde sig. I 2018 blev jeg lektorkvalificeret.

I 2019 flyttede jeg privat bevidst mod vandet, da strandkanten og morgengåturene lokkede efter 4 år i Odenses skønne bymidte. Jeg elsker at bo i Strib og det er én af mine egen byggesten i designing a life that you love.

Så dukkede corona op i 2020. Karantæne, hjemmeskole, omlægning til 100% onlineundervisning og dermed begyndte en stresssygemelding at trænge sig på efter 7 års travlhed kombineret med min hjemlige blækspruttefunktion som alenemor.

Efter stress kommer heldigvis klarhed og nye idéer. De gode tanker om hvordan livet kan og bør leves. I dag er jeg mere bevidst, skaber den gode energi hver dag, nyder livet og arbejde meget mindre. I min hverdag er der plads til spontanitet, gåture med min cocker spaniel Marley, træning midt på dagen, hvor der er god plads. Jeg trækker vejret langsommere og dybere og jeg må indrømme, at livet igen føles fuldstændig fantastisk. Jeg arbejder med energi, med selvkærlighedsfitness og at anerkende min egen interesse i spiritualitet, selvom min omverden kan synes, at jeg lyder småskør 😉

Velkommen til mit private website.

Kærlige hilsener

Camilla Sandemann

Mine andre websites: