Verden er dit spejlbillede

Posted by on feb 19, 2014 in Coaching artikler | 0 comments

Verden er dit spejlbillede

Hold da op jeg er blevet inspireret, provokeret og ikke mindst underholdt de sidste par dage, hvor Jesper Sylvester Synnestved har skrevet om sine oplevelser i Miami på Facebook. Og han skriver fængslende og har holdt os læsere hen adskillige gange i pirrende spænding. Jeg lod mig spejle i oplevelsen og sugede til mig af virkeligheden delt på anden hånd. Jeg ved efterhånden er verden er mit spejlbillede og at det jeg ser i min ydre verden og tiltrækkes af, netop spejler min indre verden. Faktisk så berørte Jesper en masse emner som hopper og danser i mit eget liv netop nu:

– At finde modet til at jagte kærligheden, når vi tror eller ved den er der. Kærligheden, ligegyldig om den er romantisk, venskabelig eller vores helt egen.

– At skrue op for de følelser, som vi så naturligt kommer i kontakt med når vi er på ferie og hvor vi overgiver os til livet.

– At turde indrømme overfor os selv, hvad der virkelig er på spil og hvor vi gerne vil hen. At grave et spadestik dybere og se på læringen i hver enkelt oplevelse.

Læg mærke til hvad dit spejlbillede fortælle dig.

Det er en rigtig god idé at spejle dig i andres liv, ligegyldig om de er virkelige eller du bare læser en bog eller er forgabt i en tv-serie. Når du kan mærke at du bliver inkluderet i historien og der er noget på spil hos dig selv, så er du allerede i gang med at lære noget om dig selv. Alt omkring dig er spejl for – hvad der sker indeni dig. Og indeni mig fik jeg herlige glimt af tidligere ferieflirts. Jeg oplevede en gang i gymnasiet en skøn ferieflirt hvor jeg forelskede mig i en af guiderne på skiferien. Blikke der blev sendt igennem luften, tætte danse og ikke mindst en masse grin. Jeg vidste godt han var på arbejde, meget ældre end mig og han boede på Sjælland. Mit hjerte bankede, men mit hovedet lavede en masse forhindringer. Alligevel sad jeg hjem i bussen og følte at der var en masse ord jeg ikke havde fået sagt og jeg skrev et brev til ham da jeg kom hjem. Og så skete der det mest fantastiske. Der kom et brev den anden vej, uafhængigt af mit! Han havde følt det samme omend der lige var en kæreste der ventede på ham derhjemme… Vi startede en laaaaang brevveksling og fik også set hinanden senere det år, hvor han kom hjem. At turde følge sit hjerte, uafhængigt af, hvad der kommer til at ske, det er dér jeg føler mig allermest levende, og ja, dér hvor livet måske også skræmmer mig allermest. Men hvis vi ikke rækker ud, ligemeget hvor akavet det kan føles, så mister vi det vigtigste indhold i vores liv. Så lad dig endelig inspirere og mærke efter hvornår verden er dit spejlbillede og prøver at fortælle dig noget vigtigt om dig selv.

Hvad er det lige der sker for os når vi tager på ferie?

Jeg kender den alt for godt selv. Jeg lever mere når jeg er på ferie. Jeg træffer nogle andre beslutninger. Det er ligesom om at bestyrelsen indeni mit hovede også er taget på ferie og erstattet af Mads og Monolets bedste deltagere som Susanne Bjerrehus, Mads Christensen og Uffe Buchard, de siger bare énstemmigt: Lev nu det pokkers liv! Gør hvad du har lyst til og f**k nu den nej-hat! Når jeg kommer hjem fra ferie prøver jeg at holde lidt fast i feriestemningen, men langsomt bliver det hverdag og pludseligt befinder jeg mig i dagligdagen. Jeg har før været overbevist om, at hvis bare jeg boede i Miami, NYC, San Diego… Så blev mit liv et helt andet og så kunne jeg gøre en masse ting…. Når bare… Men det er faktisk her at jeg selv har lært allermest. Mine ferier er spejl for, hvilke følelser jeg savner i mit liv, om det er livsnydelse, spontanitet, egen kærlighed, sammenhørighed, eller frihed. Og at de geografiske steder ikke skal bestemme om jeg kun må få adgang til de følelser, når jeg tager specifikke steder hen. De følelser skal være tilstede i min dagligdag. Og det er kun mig der ved hvordan og hvad der skal til. Er dine ferier også de perfekte spejlbilleder for, hvilke følelser du savner i dit eget liv?

Hvad er der virkelig på spil?

Nogle gange så kan vi ikke se, eller nogen gange så vil vi ikke se på, hvad der virkelig er på spil i vores eget liv. Hvad nu hvis vi er hudløse ærlige og indrømmer overfor os selv, hvad vi virkelig har lyst til? Jeg er stadigvæk lidt forvirret omkring hvad Jesper Sylvester ville hende “pigen” med hættetrøjen (du kan vist snart læse hele historien i Alt for Damerne), enhver mand ville have haft kysset hende inderligt, hvis det var romantisk kærlighed der var på programmet, forlænget sin ferie og gået på opdagelse i kærligheden. Der må være noget andet på spil, og det er kun Jesper der ved det.

Da jeg tog til NYC i 2007 var jeg heller ikke selv helt klar over hvad der var på spil, andet end jeg virkelig trængte til luftforandring. Og jeg kan stadig den dag i dag få indsigter fra mine gamle oplevelser, fordi jeg mentalt og følelsesmæssigt står et nyt sted hver gang, når jeg lister mig ned af memory lane. Nogle ferier og ophold bliver skelsættende for os. Vi står der i lufthaven og ved slet ikke hvad der kommer til at ske. Hvis nu vi kunne lave et lille mind-trick og lave din hoveddør om til en gate, og lade dine følelser af forventninger strømme igennem din krop, hvilken dag ville du så have i dag? Hvordan ville du møde og være i verden? Tænk lige over at du faktisk selv kan bestemme hvilken ramme du skal se dit spejlbillede igennem 😉

Ps. Jeg skylder måske lige at skrive hvorfor jeg blev så provokeret 😉 Jeg har mega meget skygge på folk der får lavet næse, bryster… rynker… Og kvinder der tør vise super meget kvindelighed. Endnu en læring!

Namaste og måske skal du lige finde ud af hvem dit yndlings Mads og Monopol panel er? Det fortæller en del om hvor du inspireres af og hvilke egenskaber du skal have skruet op for i dit liv…

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *