Prøver du?

Posted by on dec 15, 2013 in Coaching artikler | 0 comments

Jeg har set alt for mange afsnit af Grey’s Anatomy (Grey’s hvide verden) her på det sidste, åbenbart min store hobby og overspringshandling i Gustav’s barsel, måske en følelsesmæssg overspringshandling, så jeg for en stund kan glemme at jeg ikke har nogen kernefamilie og kan drømme mig hen til Dr. McDreamy og Dr. McSteamy…! Og det er altså ikke nogen dårlig byttehandel på den korte bane!

Og faktisk, så er der vildt mange kloge livshistorier og budskaber i denne amerikanske doktor tv-serie, som jeg ser for allerførste gang i mit liv, tak til Youbio. Og jeg stoppede nemlig op, da jeg hørte noget i retningen af:

“Ingen ved hvordan vi lever livet – men vis respekt for dem der prøver…”

De sidste to ord er hele humlen i vores liv – prøver du? Prøver du hver dag at finde ud af hvordan du lever netop DIT liv, hvordan du kommer hjem til dig selv og gør alle de ting i dit liv, der giver mening for netop dig? Tør du?

Det kan virke så simpelt, men når jeg kigger mig omkring, så er der måske ikke så mange der sidder bag rattet i egen bil (metaforisk) og virkelig selv bestemmer hvor bilen skal hen. Hvilke veje der passer til netop deres bil. Hvem der må køre med, hvor længe, hvor meget bagage må der være med? Har du en let lille sportsvogn, hvor du hader oppakning og er til simple living, eller er du typen til en Transporter, hvor både din oppakning og andres gerne må fylde? Elsker du små velkendte korte ture eller må du bare afsted på de lange uforudsigelige eventyr? Og når en dag kilometertælleren runder de mange hundrede tusind og din motor siger stop, kan du så se tilbage på en rejse, hvor du og dine passagerer fik set og oplevet alt det du ville?

Og her handler det ikke om det perfekte liv – vid med sikkerhed at du kommer til at synes at nogle af dine valg, både mht rute, biltype og passagerer, måske ikke var de bedste valg – set i bagklogskabens trælse lys, men tilgiv dig selv fordi du netop prøvede. Og du ved inderst inde hvornår du faktisk prøvede… Det er her at bil-metaforen er så fantastisk, fordi du kan ikke sidde omme på bagsædet og komme med kommentarer, så prøver du ikke… Dine valg og handlinger skal være tydelige i dit liv, så din bil og dine passagerer er helt med på dine hensigter, dine valg og at du derefter også kommer derhen!

Det kan jo være idéer, drømme, ønsker såsom et nyt job, en ny kæreste, at få startet den virksomhed op, du har talt så længe om. Måske er det mere lavpraktiske ting som et værelse du skal have malet, fliser på terrassen, ryddet op i skabene, få lappet din cykel. Pointen er bare, få nu flyttet dig fra at tale om det, til virkelig at handle på det, en lille fysisk bevægelse fra bagsædet til førersædet.

Og jeg kan ikke fortælle mig selv nok, at det der med de små skridt, det er virkelig det der gør at jeg, og du, kommer i mål med projekterne. Du kan jo starte med at brainstorme på, hvilke småopgaver der ligger i opgaven. Det er jo ikke let at få lappet en cykel hvis du ingen lappegrej har… Eller måske skal du finde ud af hvor den nærmeste cykelhandler ligger? Hvad der virker for dig, for at du kommer i mål.

I dag vil jeg invitere dig til at filosofere lidt om:

Hvilken bil er du? 

Hvor trænger du til at køre hen?

Hvilke passagerer skal med? 

Og så er det bare med at prøve dig frem!

God fornøjelse 😉

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *