Kærlighed – real happiness?

Posted by on okt 9, 2016 in Coaching artikler | 0 comments

Kærlighed – real happiness?

Endelig en ledig stund til at lade underbevidstheden vælge film og sikke en parade af clues til livet denne weekend. Alle mine samtaler handler om kærlighed i denne tid. De folk der har den, dem der gerne vil lade den slippe, mig der gerne vil give mig hen til ham der ikke vil tage imod. Og så fik jeg Breakfast at Tiffany’s serveret lige fra højre! Har gået og følt mig som “Fred – Darling” hele dagen…

De andre film var også udviklingshistorier som The Rewrite og Burnt, personlige udviklingsrejser hvor hovedpersonen finder hjem til livets skønne dagligdag uden fake berømmelse og arrogance, men med indhold og gaven til livet og hinanden. Sammenhold, indsigt og kærlighed.

Jeg er selv lige dér. Som om min rejse har varet de sidste 10 år i mit liv. Nu er jeg et sted hvor jeg gerne vil hylde hverdagen, gerne vil elskes for den jeg er og ikke det jeg gør. Elske ham manden der ikke er klar til at blive elsket.

Lykkelig uden kærlighed?

Alle tre film slutter med en happy ending. Eller det er i hvert fald der billederne stopper. Og det tror jeg vi alle skal huske på. Kærligheden er ikke lykkelig i sig selv. Kærligheden er limen mellem vores sjæle der sikrer vores evige udviklingsvej. Vi kan ikke overlade vores egen rejse til den anden. Vi kan invitere ham med. Vi kan vide og mærke inderst inde om det er ham eller hende som skal med på rejsen. Men vi kan kontrollere eller forlange. Vi kan hele livet øve os på at give slip på hinanden og på os selv. Og det er det der er så pokkers svært. Omvendt så jublede jeg nærmest indeni i slutningen af scenen, hvor “Fred – Darling” endelig træder i karakter og får rusket op i Holly:

“You know what’s wrong with you – miss whoever you are? You’re chicken – you got no guts. You’re afraid to say O.K, life’s a fact. People do fall in love. People do belong to each other. Because that’s the only chance anybody’s got for real happiness. You call yourself a free spirit – a wild thing? You’re terrified somebody’s going to stick you in a cage. Well baby, you’re already in that cage. You built it yourself. And it’s not bounded by Tulip, Texas or Somaliland. It’s wherever you go. Because no matter where you run, you just end up running into yourself”.

Vi kan ikke leve uden kærligheden. Vi kan ikke leve uden at ville give og modtage kærlighed. Er det nemt? Absolut ikke. Det er ret nemt i forhold til mine børn. Den betingelsesløse kærlighed. Men alle andre steder i mit liv synes der at herske usynlige betingelser som jeg prøver at spotte.

Endelig kan jeg stå det sted i mit liv hvor jeg er klar til at indrømme at jeg ikke kan leve uden kærlighed. At jeg gerne vil finde min co-pilot og ham der konstant vil udforske min relation til kærlighed. Ham der tror ligeså meget på at kærlighed er limen i livet, hverken god eller dårlig, men en energi som vi sammen har ansvaret for at nurse og udforske.

Jeg giver slip og rum til den mand der kan holde os fast i ordene – people do belong to each other.

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *