Hver evige eneste morgen!

Posted by on apr 15, 2012 in Coaching artikler | 0 comments

Jeg er alene på fronten denne morgen. Kæresten tog afsted kl. 4.00 i morges til Bornholm! Og hunden skal jo luftes, så gåtur med barnevognen 7.14. Det er nu en dejlig morgen og jeg nyder at trille afsted, mens jeg ser folk på cyklerne haster mod jobbet, og folk hos bageren der blev lokket af onsdagssnegleskiltet…

På min gåtur kom jeg forbi et hus, hvor en stresset familiefar var i gang med at få hans tre børn afsted på cyklerne. Jeg kunne nærmest mærke den heftige stemning. Det ene barn stod på fortovet og ventede. De andre to prøvede så godt de kunne, at forstå ham den sure farmand. For han var sur, morgensur og brølede løs efter børnene: “Hvorfor skal det være SÅ besværligt hver evige eneste morgen?!”

Lederskab?

Refleksion?

Ansvar?

Jeg kan blive sur, når jeg møder sådan en morgensur far, paradoksalt. Hvis det sker hver evige eneste morgen, så er det nok fordi vedkommende praktisere den samme morgenrutine, hver evige eneste morgen. Børnene stod som gidsler i farens offer-cirkus, for han havde åbenbart mistet troen på, at han netop var den, der kunne forandre morgenrutinen, tage ansvar for den gode stemning, guide og vejlede børnene til afgang.

Det er så klassisk en situation for os alle. Jeg er ikke hellig i denne sammenhæng, men jeg er parat til at forandre mig, så snart jeg møder et indskrænket og begrænset handlingsmønster hos mig selv. Jeg øver mig konstant i lederskab, refleksion og ansvar. Og nøglen til at opdage situationerne er netop frustrationen, den trælse stemning, og hvor du bare har lyst til at råbe højt mod himlen, arghhhhh! Og så er du klar til at se det hele lidt ovenfra, grine lidt af dig selv, være mindre selvhøjtidelig og anerkende, at det nok er dig selv, der – igen og igen – skaber situationerne…

Den gode morgen er ikke en tilfældighed, den opstår ikke pludseligt, den skabes af dig selv og i samarbejde med dine omgivelse. Børn søger samarbejdet, men det kræver nysgerrighed at forstå deres verden og opfattelse, ligesom i alle andre relationer.

Hvordan skaber du din bedste morgen, så du kan sige, at din morgen er præcis som du gerne vil have den, hver evige eneste morgen? Og selvfølgelig kan du kun skabe de rammer du selv kan kontrollere, vejret kan du kun overgive dig til 😉

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *