Hvad vi alle taler om

Posted by on okt 2, 2009 in Coaching artikler | 0 comments

Midt i travlheden af at blive færdig og klar til at holde efterårsferie, sidder jeg her igen og gennemlæser Douglas Holt’s tilgang til kulturel branding. Kulturel branding handler om at placere brandet i den kulturelle og historiske kontekst, hvor vi har en fælles referenceramme omkring vores fælles anspændthed. Jeg sidder og smiler – fordi det går op for mig, hvor lille verden er blevet, hvor glokaliseret jeg føler mig.

Jeg har indenfor de sidste par uger både oplevet sociolog Emilie Van Hauen, fremtidsforsker Anne Skare Nielsen fra Future Navigator og ikke mindst brand futurist Martin Lindstrøm tale om datiden, nutiden og fremtiden. Sammenholder jeg alle deres udsagn med coachingverdenen, så er det samme tendens – vi er trætte af drømmebilleder, tomme løfter, facade og spindoktori…

Vi vil være hele igen, droppe glansbillederne og kigge ind i hinandens skabe, papkasser og toiletspande. Vi vil se det hele menneske! Se barnligheden, legen, det skæve, det der er for meget, det ægte, autentiske og troværdige. Tv-serien Klovn er jo et perfekt eksempel, vi elsker at hade pinligheden. Opkastet af det perfekte har været undervejs længe. Og ikke mindst få succes defineret, ikke af summen på din eller firmaets bankkonto, nope, men netop din selvopfundne konto, hvor du selv bestemmer din currency.

Emilie talte om detox – det har været i vores bevidsthed længe, lige fra pulverkure, tarmskylninger til silent-retreats… Og den anden dag i den kommercielle serie Lipstick Jungle, så stjæler pigerne en flaske whisky i limo’en og siger: Let’s retox!

Mon vi går en tid i møde med vilde fester, dropper mad moraliseringen og skaber ægte sammenhold?

Tjaa… der er nok et stykke vej endnu… Indtil da, så klik lige videre og se denne video:

Go to youtube

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *