Gåsehud

Posted by on jan 10, 2015 in Coaching artikler | 0 comments

Gåsehud

Hvornår har du sidst haft gåsehud, ikke fordi du frøs men fordi du oplevede noget stort, noget beundringsværdigt eller noget som du på en eller anden måde genkendte og som var netop dig? Gåsehud som på engelsk jo bare hedder goosebumps, men som en eller anden fortalte mig faktisk også sagtens kan hedde God’s bumps! Netop lige dem som på mytisk vis viser dig, hvad du fascineres af, hvad der rør sig i netop dig, hvad du inderst inde længes efter og hvordan din sjæl nærmest magnetisk fortæller dig med “God’s bumps” hvad der er ægte for dig. Det er en gave til dig, fordi du kan lære så meget om dig selv og hvad der egentlig siger dig noget.

Autencitet eller ægthed?

Det er oftest det vi oplever når vi får gåsehuden. Måske du også bare fik gåsehud da du hørte Paul Potts i Britain’s Got Talent? (Jeg får stadigvæk gåsehud når jeg ser klippet på Youtube.com selvom jeg jo har set det adskillige gange før!) God’s bumps er netop også et bevis på dig om, at noget er nærmere Universet. En energi, en frekvens, noget ægte, sandt, autentisk, noget rent. Vi ved alle hvad der er smukt, visuelt. Selv babyansigter lyser op ved at se et smukt ansigt. Matematisk ved Universet også hvad der er smukt, så det er faktisk meget simpelt. Når du får gåsehud, så er det enten din sjæl der spejler sig, eller Universet der viser sig fra sin smukkeste side.

Brug din gåsehud som co-pilot

Hvis du vil lære dig selv at kende noget bedre, finde ud af hvad din sjæl er ude på, hvad du finder smukt i verden og hvad du ikke selv vidste var smukt, så begynd at skrive ned hver eneste gang du får gåsehud:

  • Hvad oplever jeg lige nu?
  • Plejer jeg at få gåsehud ved disse oplevelser?
  • Hvad er det afgørende element i det der giver mig gåsehud?
  • Hvad kan jeg konstruktivt bruge oplevelsen til?
  • Hvilken besked fra oplevelsen havde jeg brug for at få netop nu?

Din gåsehud er noget af det reneste kommunikationsmæssigt i din krop. De færreste ved lige hvorfor de er forstoppede eller har ondt i den ene skulder. Din krop kommunikere hele tiden til dig og det kan være svært at regne ud, hvad du skal tage dig af. Men din gåsehud er bare simpel og meningsfuld. Den viser dig prompte hvad du føler. Hvad du tiltrækkes af. Hvad der er dig. Hvad du er modtager for. Din krop har allerede løftet telefonrøret for dig og sagt ja tak på dine vegne.

Selvfølgelig er du din krop, vi er ikke adskilte fra vores krop, men det gør det let lettere at betragte os selv sådan. Læg mærke til hvordan du har det i kroppen efter du har haft gåsehud. Jeg er som regel opløftet, glad, forventningsfuld, begejstret, forundret og nysgerrig. Jeg har det godt. Og pointen er, at når du fylder dit liv med gåsehudsoplevelser, lader de herlige følelser og stemninger i kroppen florerer, så bliver du altså bare mere glad i låget. Du er tættere på dig selv, på det der giver dig mening, på det Univers som du er en del af.

Nytårsfortsæt – mere gåsehud tak!

Jeg har faktisk ikke så mange nytårsfortsæt i år, men mere gåsehud kommer med på listen:

  1. Gåsehud
  2. Taknemmelighed
  3. Mindre madspild (eller optimal udnyttelse af ressourcer)

Vi kan ikke kontrollere hvornår vi får gåsehud, men vi kan opsøge de oplevelser og situationer hvor vi løftes energimæssigt. Taknemmelig er en praksis jeg trænger til at implementere igen. Det er mest strukturen der driller mig, men jo mere taknemmelig jeg er, når jeg har sat mig dét fokus, jo gladere er jeg også i livet generelt. Mindre madspild handler for mig om ansvarlighed og planlægning. Jeg har de sidste par måneder betragtet min egen adfærd hvor jeg dagligt fylder skraldespanden med god mad, enten fordi ungerne ikke spiser op, eller fordi jeg har glemt at planlægge, og så ryger halve poser dit og dat ud i skraldespanden. Det giver mig ikke gåsehud, tværtimod, så bliver jeg irriteret og tung i sindet. Lyt til dine følelser, lyt til din krop og lad dig især guide af dine gåsehudsoplevelser.

Godt nytår!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *