Føler du dig gammel?

Posted by on maj 23, 2014 in Coaching artikler | 0 comments

Føler du dig gammel?

Altså, det er jo bevist, at det du tænker er det du skaber. Universet kender ikke forskel på vi menneskers opdeling af gode og dårlige ting, negative og positive, sort og hvid, whatever vi kategorisere for at vores verden giver mening. Så, det du tænker er det du skaber. Punktum. Og nogle siger at det faktisk er ligemeget om du tænker det mange gange eller bare én gang, bestillingen er, så at sige, sendt afsted.

Føler du dig gammel?

For sandheden er jo at vi hvert år bliver et år mere… Og at vi i denne vestlige verden går ufattelig meget op i tid og alder. Da jeg var afsted til en workshop hos Greg Braden, så sagde han flere ting til denne betragtning, nemlig, at hvis vi siger til os selv at nu er vi ét år ældre og at vi godt kan mærke at alderen “trykker”, at kroppen bliver ældre, at rynkerne sniger sig til flere, at håret måske får flere grå stænk, at huden bliver en smule slappere hist og pist… Selvfølgelig er det en naturlig proces at vi ældes og på et tidspunkt dør, men vejen dertil er meget forskellig. Prøv at kigge på dine omgivelse, og husk at være objektiv og undersøgende. Men du kan godt spotte hvem der tænker positivt om sit liv, nære sig selv og sin krop og ikke mindst spiser sundt.

For det er så afslørende!

Og videnskaben i dag har konstateret at vi ikke rigtigt kan give generne skylden, da hovedparten af vores gener styres af vores tanker. AHA! Og at generne ændre sig i takt med at vores livsstil ændrer sig. Dvs. at dine gener mere er et udtryk for din nuværende livsstil og din måde at tænke, føle og handle i verden på. Og det er jo som sådan ret angstprovokerende for de fleste. At skæbnen ligger i vores egne hænder. At vi ikke bare kan skyde skylden på vores familie-gener og historier. At folk med kræft faktisk kan fjerne kræften uden medicinsk behandling, men med sund vegetarkost og den rette motionsform. Så ændrer hele kroppens gen-sammensætning sig. Og ja, jeg skal altså ikke kloge mig på de forskellige undersøgelser, men jeg begejstres af de historier som netop betragter min måde at anskue livet og sundheden på. At du er hvad du tænker og føler, og derved spiser.

Kære spejl på væggen dér.

Så det gør faktisk en forskel om du fortæller dig selv hver morgen om du ser hamrende godt ud, veludhvilet og frisk og fræk til dagen, eller du står foran spejlet og sviner dig selv til. Jeg har prøvet begge dele, og ja, det er altså sjovest at starte dagen med at sende god energi til mig selv og sætte pris på mig selv. Det er et valg og det valg skal være bevist. Så start med at rose dig selv foran spejlet hver morgen (hvis du har tid ;-)) Det er faktisk en rigtig god ansigtsløftning. Og så tænk på hvilke tanker og følelser du har til din egen alder. For det du tænker og føler om din alder, det er den virkelighed du manifesterer.

Vil du med ud på et lille tankeeksperiment?

Vidste du at der faktisk er flere mennesker der er blevet 130 år gammel og som har levet helt almindelige liv? Kvinder. Og at deres fællesnævner for et langt liv er følelsen af “compassion”. At følelser som taknemmelighed, omsorg, mening og glæde, faktisk skaber et langt liv. Det er jo slet ikke overraskende. Men det viser hvilken frekvens dit liv skal leves på. Og at det netop er følelser som du i bund og grund selv kan skabe. Vores følelse af kærlighed er jo for de flestes vedkommende lidt ambivalent, for kærligheden kan være fantastisk og den kan være smertende. Men det filter du ser verden igennem, at vælge at se dit liv igennem taknemmelighed, omsorg, mening og glæde, det skaber god energi, og alt i verden er ikke andet end energi. AHA! Så, hvordan ville dit liv se ud hvis du vidste med garanti at du bliver 130 år gammel? Jeg må indrømme at da jeg selv blev stillet samme spørgsmål, så blev jeg simpelthen så afslappet! Al den tid, så havde jeg jo slet ikke travlt… Fordi jeg – uden lige at have opfanget det – faktisk går og tænker at jeg nok bliver et sted mellem 80 og 90, og at jeg så er godt på vej mod halvvejs… OMG. Det er jo det jeg skaber! Kan du se det?

Hvad er du i gang med at skabe?

Kender du sætningen, at dine tanker er gratis? Hvem hulen har fundet på det? Altså ja, vi skal ikke stå til ansvar sådan up-front overfor andre, hvis vi står og venter på bussen og tænker at hende ved siden af ser fjollet ud, at hendes bluse strammer de forkerte steder, men hvis det er nedsættende tanker, så er det lav-energi, og det er på din regning! Jeg vil invitere dig til at sætte fokus på alt det der begejstrer dig. Og alt det du er taknemmelig for. Og skriv det gerne ned. Dit fokus og dit energiniveau vil ændres markant. Og din følelse af “compassion” vil være stigende. Og så er du godt i gang med at skabe et rart, langt liv i gode folder 😉 Og hvem vil ikke gerne have det!

Du er hvad du tænker og føler, lev dit liv fra denne erkendelse…

Ps. Min svigerinde fortalte mig i denne uge, at en gammel dame hun besøgte havde en hel reol fyldt med pokaler… Hun løb faktisk halv-maraton indtil hun var 75 år gammel… Jeg bliver simpelthen så glad når jeg får fortalt disse beretninger, for det viser bare at du kan lige præcis det du sætter dig for…

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *