En højere bevidsthed.

Posted by on aug 15, 2017 in Coaching artikler | 0 comments

En højere bevidsthed.

Jeg elsker at genlæse Debbie Ford’s bøger. Der står altid noget nyt, eller rettere, jeg står et nyt sted i mit liv, hvor ordene pludselig giver en ny betydning, sætter tanker og følelser i gang hos mig. Nogle gange kan jeg græde, nogle gange grine, nogle gange læser jeg passagerne to gange, fordi der står så meget udover ordene, at det tager tid for mig at oversætte al den visdom, som Debbie modtog igennem sig. Julia, hendes assistent, fortalte en gang om hvordan Debbie blev opslugt af hendes arbejde i en lufthavn og hvordan hendes fingre knoklede afsted for at nedfælde al den visdom, som hun skulle formidle til verden. Jeg er så taknemmelig for at hun var åben, nysgerrig, fordomsfri og ikke mindst arbejdsom for en højere bevidsthed.

I disse måneder kan jeg mærke en bølge af højere bevidsthed. Min egen proces er i fuld gang og alle steder jeg kigger hen, så ser jeg tydelige tegn på at vi alle sammen søger mod en højere bevidsthed. Lad mig lige først citere fra Debbie Ford’s bog Courage:

“Most women have given up their true warrior in exchange for approval, for position, for the illusion of safety. And those who may feel that they have access to their warrior might be mistaken, because most of the time that feeling is coming from a place of fear rather than a place of love, a place of control and manipulation rather than a place of compassion and understanding. The warrior who comes forth from the ego is a warrior of weakness and control – intent on its own power, designed to protect some shattered self-image – rather than a warrior for the greater power of love. A courageous warrior is a spiritual warrior, ready to fight for the Divine in all its expressions”.

Der er flere centrale begreber der er vigtige her: Fear – ego –  spiritual – Divine – warrior – love

Det var først da jeg mødte Debbie Ford at jeg kunne sætte ord på hvad mit Divine er. Jeg har altid følt mig forbundet, men har savnet at blive mødt med forståelse for, at der er mere mellem himmel og jord, end det vi kan se med øjnene. Jeg kalder det universet. Jeg er ikke troende, jeg tror ikke på religion, regler og straffe. Dog tror jeg på at universet er guddommenligt. Det guddommelige opstår i alting, universet spejler sig i alting. Og vi mennesker er universet, universet trækker vejret igennem os.

Jeg tror at vores ego både kan være en fordel og en ulempe. Jeg genkender, at egoet kan sætte begrænsninger, når verden eller universet bliver for stort at opfatte. Så er det nemmere at sige, at universet ikke eksisterer. Nemmere, kun at tro på det fysiske liv, det vi kan se og det vi kan forklare igennem fysikkens verden og nutidens videnskab. De fleste vælger at forklare en graviditet med celledelinger, en fysisk begivenhed som moderen selv skaber. Men hvordan det? De fleste vælger at forklare en personlighed udfra arv og miljø, men hvor er denne personlighed anatomisk? Kan jeg operere dit “jeg” ud af din krop? Nej, nogle vil påstå at den sidder i alle dine celler… Nogle vil hævde at universet også sidder i alle dine celler. Tror du på at dit liv er begrænset til dette liv, i dit fysiske legeme, at virkeligheden skal være håndgribelig og dokumenteret? Hvis du svarer ja – så sig goddag til dit ego. Og giv det et knus fordi det passer på dig. Husk på at ego’et lidt misforstået ønsker at passe på dig, men at dit ego ikke er mere erfaren eller livsklog end en 4-årig… Det evner ikke at reflektere, evner ikke at opstiller alternativer uden at dømme, evner ikke at se dig selv udefra, evner ikke at spole frem og tilbage og undersøge sandheden. Egoet er konstrueret til at overleve, egoet henter energien i krybdyrhjerne, kortsigtede mål og et inderligt ønske om kærlighed – så er midlet ligegyldigt.

Jeg kan virkelig godt forstå at mange voksne mennesker, mig selv inklusiv, higer efter i denne tid at slippe af med dette irriterende ego der frygter verden. Jeg kan føle mig splittet og skåret over i to. Udfordringen er, at egoet har fået lov til at svare først altid. Og i dag er det de mest tåbelige svar som egoet kommer med. Og mit hjerte skriger efter universets svar. Alle de svar som tager afsæt i sammenhørighed, gavmildhed og især kærlighed. Hvad ville der ske hos mig selv og i verden, hvis mennesker som virksomheder, handlede med afsæt i universets visdom? En højere bevidsthed.

Skal man så være spirituel?

Tja, jo, altså. Helt ærlig, så er jeg træt af fortolkningen af spirituel. Mange mennesker får sære associationer og peger fingre, eller rettere deres ego peger fingre. At være spirituel er at invitere en højere bevidsthed ind i sit liv. At åbne kommunikationen med verden omkring dig. Din mobiltlf kan ringe til hele verden uden en eneste ledning, men det synes du måske ikke er så mærkeligt, fordi det teknisk kan forklares? Men mennesker har samme unikke tlf.nr. og vi kan surfe og downloade på universets bredbånd. Spirituelle mennesker er en slags superbrugere, med hver deres spidskompetence. Jeg er ikke superbruger, men jeg øver mig. Både i at lytte, modtage og efterspørge.

Hvad er en warrior?

For de fleste, så er det handlingen her der er vigtig. Vi skal ikke bekæmpe hinanden, men krigeren skal bekæmpe egoet indeni. Det skal kæmpe for at universet kan gennemstrømme dit liv med kærlighed. Debbie Ford sagde altid: You are a child of the Universe and the Universe needs you. Du skal aktivt kunne hente svar og handle udfra din højere bevidsthed. Det er livets rejse, at kunne genkende dit ego, skrue ned og aktivt invitere og handle udfra din højere bevidsthed. At mærke den universelle kærlighed, den er uendelig og altid nær. Men de fleste mennesker kræver kærlighed fra nære relationer og dør indeni, når relationen dør. Afhængig af andres kærlighed, men tomme indeni af universets kærlighed. Tænk hvis alle mennesker kunne erfare at kærligheden er allesteder. At kærligheden ikke vokser frem af krav, forventninger og frygt. Men at kærligheden til universet og hinanden vokser med tillid til, at vi ikke er alene. Vi er alle “a child of the universe” og sammenhørigheden er ikke begrænset af dna-relationer eller landegrænser.

Hvad har du brug for at gøre?

Jeg tænker at hvis du har læst med indtil nu, så søger dit indre på et svar, eller dit indre prøver at få forbindelse med dig. Hurra, siger jeg bare. At kunne mærke dig selv, at kunne lytte, tune ind, være nysgerrig og modtagelig, det er første skridt mod en højere bevidsthed. Næste skridt er at kunne handle på dine indre svar. Erkend at dit ego sikkert vil kæmpe imod for en stund, men brug din warrior til at rydde vejen fri, så universet kan gennemstrømme dig med kærlighed og muligheder.

Husk at være stille, offline, træk vejret, åben din fysiske skal, vend håndfladerne op, modtag, sig tak, hils på dem der vil møde dig, eller de ord, billeder eller lyde, der kommer til dig. Omfavn budskaberne, lad dem blive til en del af dig og lad dem udfolde sig igennem dig mens dit ego sover 😉

Lad universet smile igennem dig!

Lev dit liv fra hjertet – Namaste

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *