Dine følelser er dit ansvar

Posted by on jun 14, 2015 in Coaching artikler | 0 comments

Dine følelser er dit ansvar

Jeg simpelthen elsker når små bitte citater indeholder hele livets kodeks for et lykkeligt og let liv!

Mine følelser er mit ansvar 😉

Hvad end du føler i hele dit liv, så kommer dine følelser fra dig selv, det er dig der fortolker dine oplevelser og derfor kan du aldrig nogensinde give andre mennesker omkring dig, ansvaret for dine følelser. Æv, hva’?

Da jeg læste på Universitetet var jeg kærester med en ret selvoptaget mand. I hvert fald var han nok ikke rigtig forelsket i mig, men synes jeg var skøn hvis jeg havde det tøj på han synes om, hvis jeg gik til fitness ligesom dem han kendte derhjemme i Nordjylland. Vi var sammen et års tid, on-off, og de gange hvor jeg ikke orkede mere fordi han konsekvent trak sig, kunne jeg græde snot i nærmest 3 hele dage! Det var helt vildt. Jeg var mega ked af at han ikke ville have mig. Nøj hvor var jeg ked af det. Jeg havde ikke meget selvindsigt tilbage i 1998, ikke meget refleksion, mit hovede tumlede bare med hvorfor han ikke kunne lide mig og hvad jeg havde gjort galt? Jeg følte mig afvist, smidt væk, forladt, forkastet, aflagt, forsømt, som affald. Jeg græd og græd og græd. Jeg vidste ikke på det tidspunkt at universet havde lavet en genistreg. At sørge for at jeg ikke skulle leve mit liv sammen med en mand der dybest set ikke ønskede vores forhold. At kærlighed er mere end blot venskab med natte-bonus. Jeg havde nok ikke rigtig tillid til at mit liv altid er på rette kurs og at vi skal turde at give slip for at nye mennesker kan få lov til at lære os noget nyt om livet og om os selv.

I dag bruger jeg mine følelser aktivt. Især dem med negativ fortegn. Jeg omfavner de trælse følelser og spørger mig selv om, hvad jeg skal lære, hvad jeg trænger til at forstå, hvad det er at universet gerne vil fortælle mig. Jeg er grundlæggende nysgerrig på mine følelser.

At ville dine egne følelser og tage ansvar for dem gør, at du ikke stiller andre mennesker til ansvar for at du har det godt. At du ved hvad du selv skal gøre for at du føler dig godt tilpas. Tænk hvis du kun var glad når det var solskinsvejr? Du ved allerede nu, og har sikkert et par gode strategier til, hvordan du håndterer vejret. Jeg elsker at putte mig med et tæppe, tænde stearinlys, drikke varm the og se en god film, når efteråret rusker og regnen slår ind på ruderne. Så har jeg det fantastisk. Det er ikke dårligt vejr, det er hyggevejr! Så det handler om hvordan du selv får defineret din hverdag.

Har du en masse skjulte agendaer på andres vegne? Ej, hvis bare at ham den lækre lige inviterede på weekend? Hvis dine veninder inviterede til sommerparty? Hvis din mor lige gad at gøre hytten ren, din ukendte rige onkel lige overførte en pæn arv? Hvis drømmeprinsen lige gad selv at ringe på og sørge for kærligheden, de praktiske hverdagsrutiner, opdrage dine børn og huske at tage skrald med ned, samtidig med at invitere på superoverraskelsessommerferie? Så ville du blive glad, blive lykkelig? Det er en fælde!

Følelser og det gode sex.

DU er den eneste der med 100% garanti kan sørge for at du FØLER dig godt tilpas i dit eget liv. Andres deltagelse er blot lækker krymmel. Sådan vælger jeg efterhånden at leve mit eget følelsesliv. Det er jo lidt ligesom sex, din partner gætter aldrig hvad du helst vil ha’ og hvordan det føles. Det er kun dig der ved hvad der føles bedst og du har pligt til at fortælle det. Og selvom du fortæller det, er det bare ekstra krymmel, hvis ham manden kan finde ud af at give dig de gode følelser…

Dine følelser er dit ansvar – kun du ved hvad der gør dig glad 😉

Ps. Vil du læse flere artikler? Så se oversigten her.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *