Blueprint coaching

Blueprint coaching

Blueprint coaching, også kaldet skygge coaching, er et 12 sessions program Debbie Ford har udviklet på baggrund af hendes New York Times Bestseller bog: The Dark Side of the Light Chasers

Blueprint coaching er for dig der er klar til at grave dybt i dit indre og især stå ansigt til ansigt med dine begrænsende historier fra fortiden som råber på at blive opløst, netop så du i dag kan stå i dit eget lys og leve det liv du så gerne vil leve.

Blueprint coaching er anderledes end almindelig coaching. De 12 sessioner er strukturerede med emner der giver dig de værktøjer du skal bruge, for at kunne se klart og tage styring i eget liv. På mange måder så fjerner sessionerne dit røgslør, eller dit bedrag. Det filter som du ser verden igennem netop nu, men som du godt ved inderst inde ikke tjener dig konstruktivt. Blueprint coaching er et kursus i Debbie Ford’s filosofi og psykologisk ståsted, at vi er hele mennesker, at vi altid er fuldkomne, at vi ikke mangler noget, at du altid er OK og på rette vej og at livet skal føles let som en fjer.

Blueprint coaching er ikke den lette vej, men den sikre vej. Jeg kan godt love dig at du vil blive frustreret og kæmpe imod, men jeg vil også love dig at du får klarhed i dit liv, at du bliver ansvarlig for din egen retning og pludselig kan mærke at du faktisk at skaberen i eget liv. Det liv du har nu har du selv skabt og hvis du ikke er tilfreds, så har du behov for nogle nye værktøjer og en større portion selvindsigt.

Blueprint coaching og skyggearbejde

Blandt psykologer og coaches er skyggearbejde et hverdagsbegreb. Men for mennesker der ikke kender begrebet, så kan det give nogle mærkelige associationer. Debbie Ford havde et særlig talent for at forklare skyggebegrebet på en jordnær måde. Hun havde hentet indsigt både fra Roberto Assagioli og Carl Gustav Jung, og især med hendes egen og universets visdom, så kunne hun formidle og ikke mindst se lige igennem kursisters som klienters skygger. En skygge er netop en skygge i din indre bevidsthed. Det er et rum i dit indre som enten er uudforsket eller også fortrængt. Egenskaber som du ikke vil være ved er en del af dig. Debbie Ford havde en metafor med badebolde, hvor hun demonstrerede hvor umuligt det er at holde mange badebolde under vand på samme tid og at de selvfølgelig vil springe op. Problematikken indebærer både energien ved at fortrænge, men også udfordringen i, ikke at kunne styre hvornår og hvilke badebolde (skygger) der springer op. Det jordnære består i, at det er helt almindelige skygger, dvs. egenskaber som vi ikke vil være ved. Og skygger er både lyse som mørke. Læg blot mærke til adfærden hos andre mennesker som du ikke kan være i, mennesker der springer foran i køen, kører alt for hurtigt i bil på villavejene, en overvægtig der sidder og nyder en kæmpe kanalsnegl… Andre mennesker er de bedste til at vise os selv, hvilken egenskaber vi måske undertrykker hos os selv. Det er kun os selv der kan oversætte adfærden til den forbudte egenskab og så derefter se på, hvor i vores eget liv, denne egenskab netop vil gavne vores eget liv, så vi kan bevæge os tættere på det lette liv, let som en fjer og med navigationen: Lev dit liv fra hjertet.

 

Se folderen om coaching her

 

Du kan læse mere om Blueprint Coaching på Debbie Ford’s eget website.

Jeg er registreret som “Licensed Integrative Coach” og blev færdiguddannet i 2009 hos Debbie Ford, Ford Institute, San Diego, US.