At være dig…

Posted by on dec 1, 2013 in Coaching artikler | 0 comments

Jeg har spekuleret rigtig meget den seneste uge, efter at jeg hørte et podcast med Jette Gade der blev interviewet af Maj Wismann omkring kundekøbsadfærd og det helt store “WHY”? Altså, hvad er det helt konkret der giver os mening?

Faktisk så har jeg spekuleret på det med meningen rigtig længe, fordi når du først har prøvet stressen og sygemeldingen på egen krop og efterfølgende en depression, som jeg så kalder “soul vacation”, så bliver du vanvittig meningssøgende, fordi du kommer fra et sted, hvor du mistede meningen med det hele!

Heldigvis er det ved at være længe siden, men jeg husker så inderligt den der følelse af at være fortabt, og stå og kigge på livet udefra og se på alle menneskerne der skynder sig på arbejde, skynder sig fra det ene til det andet, og det store spørgsmål med, om de egentlig havde tid til at stille sig selv de helt store spørgsmål?

Hvad laver vi her?

Hvad skal vi her?

Hvor længe er vi her?

Og heldigvis senere i min egen proces, så dukkede der nogle lidt mere dybsindige spørgsmål op, såsom:

Hvad er meningen med mit liv og hvordan bidrager jeg til helheden imens jeg er her? 

Men, det jeg så fandt ud af det var, at hvis jeg skulle finde meningen med, hvad mit bidrag det er, så er jeg nødt til at finde ud af hvem jeg er? Og når jeg har fundet ud af det, så skal jeg også turde være den jeg er… Og hvorfor er det nu så svært? Jeg møder altså meget få mennesker, der med hånden på hjertet, faktisk kan sige, ærligt, at de hele tiden er sig selv og slet ikke tænker på hvad andre tænker om dem…. Det er altså få mennesker vi taler om her. For alle os andre, så er det nemlig sådan, at vi bruger enormt meget energi på at navigere og passe ind, og nogle gange så sker det på bekostning af vores egen identitet, holdninger og værdier. Vi er jo opdraget sådan. Søde piger gør sådan og sådan, og søde piger gør ikke sådan og sådan… Ikke? Vi er jo skåret rigtig godt til af vores mødre (og deres generation og deres mødre) og hele skolesystemet lærer os jo også at piger er flittige og kan sidde stille på stolen og tilpasse sig….

Jeg tænker at én af mine helt store kompetencer faktisk er at tilpasse mig.. situationer, mennesker, forandringer… Jeg er hamrende god til at tilpasse mig, på godt og ondt.

Men viser jeg så hvem jeg er? Nej, det er faktisk alt for lidt. Jeg kan blive meget mere tydelig og træffe endnu flere valg, der vil være mere i tråd med hvem jeg er.

Det handler om at mærke efter og turde handle derefter.

Hvis du ikke allerede er tilmeldt mit nyhedsbrev, så gør det nu, for så får du min intuitions-podcast, hvor du kan finde ud af, hvad du trænger til at tage dig af, hos dig selv lige nu.

Lige nu, så skal jeg snart ud at handle lidt julepynt, lige præcis det julepynt der gør mig glad i låget. Jeg hader nisser, alt hvad der er grønt og rødt på samme tid. Jeg elsker lys, engle og elge… Det er da et lille skridt på vejen i at finde mig selv. Mit hjem kommer overhovedet ikke til at ligne Bo Bedre’s juleudgave, og mit julepynt bliver testet på den hårde måde af mine børn, der inden der er gået 5 sekunder har malet på det, smidt det i Duplokassen eller måske i skraldespanden?

Men pointen er, find ud af, hvem du er, og hvad du har brug for, og du kan jo starte med julepyntet ligesom mig…

Så tager vi det med dit bidraget i en senere artikel 😉 God december måned!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *